Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Η Ε.&Δ.Κόντος Α.Ε. μπροστά για την ανάπτυξη ποιότητας της συκοκαλλιέργειας στην Εύβοια

Αψηφώντας την κάψα του καλοκαιριού, το φόρτο εργασιών στα χωράφια, ο αγροτικός κόσμος κατέκλυσε την Αίθουσα Πολιτισμού του Λυκείου Ιστιαίας συμμετέχοντας στην Ημερίδα που οργανώθηκε από την εταιρεία Ε.&Δ. Κόντος Α.Ε.


Μετά το πρώτο Επιστημονικό Συνέδριο αποξηραμένου σύκου που έγινε στην Ιστιαία είναι η δεύτερη φορά που οι υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης Β.Κόκκαλης και Υποδομών και Μεταφορών Ν.Μαυραγάννης επισκέπτονται την Ιστιαία, αυτή τη φορά με χειροπιαστά αποτελέσματα, για την ένταξη των διχτύων και θαλάμων θείωσης στα νέα σχέδια βελτίωσης ως επιλέξιμες δαπάνες, υπέρ των αγροτών και αγροτικών επιχειρήσεων της χώρας.

Τα μέτρα αυτά συμβάλλουν στην ποιοτική αναβάθμιση του σύκου, ενώ παράλληλα συνεχίζονται πυρετώδεις προσπάθειες για την κατοχύρωση της ονομασίας προέλευσης, με την αγαστή συνεργασία του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού και τη Δήμαρχο Λίνα Ευσταθίου – Σπανού.

Την ημερίδα άνοιξε η Βασιλική Κόντου, προσκαλώντας στο βήμα τη Δήμαρχο, ενώ στη συνέχεια ο Γεώργιος Κόντος  καλωσορίζοντας πολιτικούς και αγρότες κάλεσε στο βήμα τους υφυπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Β.Κόκκαλης και Υποδομών και Μεταφορών Ν.Μαυραγάννης να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών της Πολιτείας στήριξης του αγροτικού κόσμου με την χάραξη πολιτικής αναβάθμισης της ποιότητας του σύκου.

Δείτε το video με το καλωσόρισμα της Βασιλικής Κόντου και τον χαιρετισμό της Δημάρχου Ιστιαίας – Αιδηψού Λίνας Ευσταθίου – Σπανού  και του Γιώργου ΚόντουRead more https://www.palmosev.gr/i-e-d-kontos-a-e-brostaris-stin-anaptyxi-piotitas-tis-sykokalliergias-stin-evvia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου